Käytiin poikain kanssa kokeilemassa onnea Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Nasu oli lauantaina ja Pumba sunnuntaina. Lähdimme kotoa jo perjantaina majailemaan ystäväni Päivin nurkkiin (Kiitos Päkä!). Perjantai iltana kävin vastaanottamassa pitkämatkalaisia eräässä hotellissa. Ekat treffit Eetun ja hänen omistajiensa kanssa. Ajoivat Torniosta asti, muutama kilometri tuli mittariin. Oli kiva tavata teidät kaikki! Siinä maisteltiin parit jännitystä lieventävää tervetuliaismaljaa.

Lauantai aamuna klo soikin jo 6:00 ja poikain kanssa keskustaan aamunlenkille. Yritin ite vähän näykkiä aamupalasta, mutta pitkästä aikaa oli ihan kaamee jännitys päällä eikä mikään maistunut.   Kasin maissa Päivi heitti meidät poikain kanssa Paviljonkiin. Pumban joutu ottaan mukaan ku en uskaltanu jättää sitä kokopäiväksi rikkomaan Päkän kämppää ku hää ite läks töihin.  Pumba olikin tosi nätisti häkissä kattelemassa ja nukkumassa kun puunailin, kampasin ja hypin Nasun kanssa kehässä. (siis minä hypin ja Nasu meni nätisti)... heehee...

Nasu oli nätti poika, käyttäytyi kehässä ja sen laidalla tosi nätisti, tähän mennessä ahtaissa sisänäyttelyissä on jonkinmoista mutinaa Nasulta kuulunut. Ainoo vaan että tuo häntyli on kippuralla kuin pystykorvalla. Vielä yksi oljenkorsi löytyi ja sitä pitää testata. Nasu oli avoimessa luokassa ja siihen oli ilmoitettu 8 koiraa joista 2 oli poissa. Vain 1 sai ERI:n ja 4 sai EH:n ja yksi T:n. Nasun tuloksena hienosti EH2!! Tuomari tuli kilpailuluokan päätteeksi sanomaan että tämä tulos hännän takia... heh! Elämä on... aina välillä...

Eetu oli junioriluokassa tuloksella T ja siihen oli ilmoitettu hurjat 23 urosta. Valioluokassa oli 3 koiraa Sakun lisäksi. Saku tuloksella ERI2. Pitkäkarvaisia collieita oli ilmoitettu yhteensä hurjat 109 kipaletta.

Iltapäivällä kotiuduttiin Päkän kämpille siinä kahen jälkeen. Pojat mötkähti heti kumpikin lattialle nukkumaan. Ite yritin pysyä hetken hereillä et sais jotain syötyä ja sit saunaan ja sit alkoikin Pumban laittaminen...

Oli ihanaa nähä Marika taustajoukkoineen ja Arja!!  Missäs seuraavan kerran treffataan? Kajaani on vielä vakavan harkinnan alla, kesällä kun on niin paljon mukavampi ajella. 

 

Sunnuntaina olikin sitten Pumban vuoro näyttää kyntensä. Oltiin paikanpäällä jo 7:45, ovetkaan eivät olleet vielä auki. Kasilta vasta aukesivat. Puolisen tuntia ooteltiin ennenkuin ketään cavalierihmistä koirineen tuli paikalle. Piti jo tarkistaa että olinkohan sittenkään oikean kehän laidalla. heh Mutta saatiinpa vielä hetki reenata Pumban kanssa kehässä ilman häiriöitä ja testata pöytääkin. Hienosti meni poju koko ajan. Ja kun kehä sitten alkoi ja tuli meidän vuoro Pumba oli tosi kiltti ja reipas, ei riekkunut ollenkaan. Olikohan liian epä-cavamainen. Cavoja oli ilmoitettu huimat 134, joista pentuja 16, uroksia 58 ja narttuja 60. Pumba oli avoimessa luokassa ja siihen oli ilmoitettu 21 koiraa. Pumba tuloksella EH.

Pumban sisko Saarakin oli paikalla nuorten luokassa viimeistä kertaa. Saaran tulos oli T. Saara oli päättänyt että pöytä oli nyt kaamean peloittava paikka ja tuomari ei ollut yhtään kiva tällä kertaa.

Mutta kaikki ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia. Kyllä me joukolla vielä kaikki hurmataan tuomarit ja viedään potit.

Nasun arvostelu vapaasti suomennettuna: 4 vuotias, erinomainen pää. Hieman lyhyt kaula. Erittäin hyvä ylälinja. Lyhyt rintakehä. Häntä kannettu ylhäällä. Suorat lavat. Seisoo ja liikkuu kinnerahtaasti. Erinomainen turkki.

Pumban arvostelu vapaasti suomennettuna: Koon ylärajalla oleva uros. Hyvän mallinen, hyvä rakenne. Hyvä polvi. Mukava kaula. Hyvät olat. Maskuliininen pää. Suuret tummat silmät. Pigmentti ok. Takaliike ok. Edestä hieman leveä. Tasainen selkälinja.

Muutama kuva vielä viikonlopusta! 

Nasu odottaa takaisin kehään pääsyä

Pumba arvosteltavana, onpas sekin karvainen

Hienon viikonlopun johdosta ostin pojille ruusukkeen... yhteiseksi