Paljon on taas kaikkea tapahtunut sitten viimeisimmän päivityksen jälkeen.

Ensimmäisenä aikajärjestyksessä taitaa olla Pumban ekat viralliset kisat vuosi sitten juhannuksena Turussa. Pelkäsin kovasti ettei Pumba pysyisi lapasessa vaan karkaisi radalta, jota ei oltu aidattu ollenkaan vaan radan reunoilla meni vain muovinarut noin metrin korkeudella. Suureksi ihmeekseni Pumballa ei käynyt edes mielessä karata radalta. JEE!
Saavuttiin paikalle Nasun ja Pumban kanssa jo perjantai iltana, Silja meitä jo siellä odottelikin. Perjantain kisoihin ei keretty osallistumaan. Lauantai aamuna sitten herättiin ajoissa, aamupalan ja -lenkin jälkeen mentiin edellisenä iltana pystyttämämme teltan luo viemään tavarat ja jätettii Nasu häkkiin odottamaan. Mentiin Pumban kanssa hoitamaan ilmoittautuminen ja kertomaan että mittausta tarvittaisiin kun on eka startti. Tuomareita ei vielä ollut paikalla joten kuuluttivat sitten myöhemmin meitä tulemaan mittaukseen. Ensimmäinen tuomari mittasi ja oli vähän kahen vaiheilla et minkäs korkuinen tämä elikko onkaan, sai medin. Toinen tuomari mittasi ja sai just ja just minin. Välissä mittasi tuomariharjoittelija ja sai kans minin, mutta sitä ei lasketa viralliseksi mittaukseksi. Sitten kolmannen tuomarin mittaus ja 1 millistä oli tämä kiinni ja näin Pumbasta tuli sitten mini! Jee! Olin ilmoittanut Pumban mediradoille ja niitä oltiin myös harjoiteltu, mutta parempi näin.

Kun sitten viimein tuli aika mennä tutustumaan rataan, mietin kovasti niitä kaikkia houkutuksia joita Pumba voisi nähdä ja saada päähänsä karatakseen. Mutta eihän näin loistavasti koulutettu ja motivoitu koira mihinkään mun luota lähde. ;)
Eli Pumban ensimmäinen virallinen rata ja ensimmäinen LUVA! Tulos -3,63, sijoitus 2/10!! Wuhuu!

Toinen ja kolmas rata sit ryssittii keppien osalta... toinen rata +18,75 sij.5/10 ja sunnuntain kolmas rata +14,47 sij. 2/5!
Nasun lauantain rata +9,02 sij. 11/29 ja sunnuntain rata +10,99 sij. 8/18.

Nasun valioitumisen jälkeen ukko on käyny muutamissa näyttelyissä, kuten pääerkkarissa Oulussa (VEK3 ERI SA Carol Smedley, GB), Nokialla (VEK3 EH Antti Nieminen), Tervakoski (VEK2 ERI Andrew Brace, GB), Seinäjoki (VEK1 SA PU2 VSP-VET, Johan Andersson, Ruotsi), Helsinki Nordic Winner (VEK3 ERI Anna Albrigo, Italia) ja Helsinki Winner (VEK2 ERI SA Peter Harsanyi, Unkari).

Billy on käynyt Tervakoskella (VAL ERI Sue Terry), Helsinki kääpiökoirien erkkari (VAL ERI Peter Towse, GB), Jyväskylä erikoisnäyttely (VAL ERI3 Richard Aldous, GB).

Ja sitten suurin uutinen!

Meidän laumaan on tullut uusi jäsen, pitkäkarvainen collie uros Mito! Black Elles Midas Touch.
Pitkään olen etsinyt itselleni uutta collieta, mutta sellaista "tämä on pakko saada" fiilistä ei ole tullut minkään yhdistelmän kohdalla. Kun sitten viimein "mutkien" kautta tulin soittaneeksi ja sopineeksi että tulen käymään ja katsomaan näitä pieniä piiperöitä, niin viimeistään kotimatkalla tuli sellainen olo, että noista kolmesta pennusta se yksi oli ylitse muiden! Pieni ja todella terhakka pieni mies sukelti kyllä suoraan sydämeeni. Oli aivan mahtavaa nähdä Miton isi ja äiti samalla kertaa. Sain nähdä kuinka ne käyttäytyy kotona omien ja vieraiden ihmisten kanssa, sekä keskenään. Isän olen nähny monesti näyttelyissä, toivottavasti pojasta tulee isänsä näköinen <3

Kun viimein tuli hakureissu, en oikein tiennyt että olisinko heittänyt kuperkeikkaa vai volttia. Matka tuntui tuskaisen pitkältä. Aika luisti kuin siivillä siinä koiria ihastellessa ja niistä puhuessa. Kunnes sitten viimein pääsin lähtemään kotiin pienen suloisen nyytin kanssa. Kotimatka meni loistavasti, muutama minuutti kuului pientä piippausta ja sitten nukahti. Kotona hain ensimmäisenä Nasun katsomaan mikä siellä autossa olikaan. Eka oli ihan innoissaan, kunnes tajusi että "tämähän tulee meille!" Billy ja Pumba oli ihan liekeissä "Uusi leikkikaveri!".

Vanhemmat pojat leikkivät hienosti pienen kanssa, joutuvat tosin välillä komentamaan, kun käyttää liikaa hampaita. Nasu sietää jo kunhan niin kaukana ettei tarvitse koskea. Janne, tartteeko kertoa? On innoissaan uudesta pennusta, joka tykkää leikkiä leluilla lähes koko päivän.

Itselläni on suuria suunnitelmia Miton varalle, mutta niistä lisää myöhemmin. Nyt kutsuu ulkoilma, näin vapaapäivänä kun kaikki ilo hyvästä kelistä on otettava irti!

memmu%201315-normal.jpg