Minä olen syöttänyt koirilla eläinkaupan Pro Packia. Mutta koirat pitää itse huolta tuosta luonnonmukaisesta ruokavaliosta... heh! :)

Tuossa pari viikkoo takaperin oltiin pihalla ja ihmeteltiin mitä se Nasu oikein retuuttaa tuolla pellolla... lähemmän tarkastuksen tuloksena oli metso. Puoliksi syöty metso. Yök!! =C Mikä lie elukka tappanut sen ja pojat on löytänyt sen. Tai sit se on lentänyt tuohon puhelin lankaan...?? Tai sitten joku on ampunut huonosti. En usko että pojat olisi tervettä metsoa kiinni saanut.... ?

Viime viikolla pojat haistoi metsämiesten kaataman hirvenraadon... tai sit se hirvi raasu oli vain suolistettu sinne. Kamalasti oli korppeja ja variksia ja jopa yksi maakotka liiteli siinä yläpuolella. Nasu päätti lähteä sinne maistelemaan. Ei muuten tullu pois vaikka kuinka kutsuin, ni piti sit käydä hakemassa... ryökäle! :/ Tahvon otin mukaan turvaksi. Ihan sinne "raadolle" asti en uskaltanut mennä (Nasu tuli onneksi vastaan), koska meillä on tämä Nössö-vaara. Iik!

Meidän naapuri, Nössö, joka on karhu (en tiedä mistä tulee nimi Nössö, täytyy ottaa selkoa), liikkuu näillä meidän pelloilla ja metsissä. Tuolla "raadolla" tuli yhtäkkiä  niin hiljaista, ei ne variksetkaan enää raakkunu. Pelkäsköhän ne mua? Mutta minua rupesi ainakin pelottaa. Koiratkin pysähty kuuntelemaan. Hui!

Molemmat koirat hihnassa lähettiin reippaasti tarpomaan pusikossa kotia kohti. Kuten olettaa saattaa semmoisessa pusikossa ja kun koirat on samassa hihnassa kiinni, ne menee tietysti eripuolilta puuta... prkl! Ku pelottaa ja olisi kiire pois, niin sitten niitä saa vielä ottaa ja laittaa kiinni hihnaan... no, toinen oli sitten parin puun jälkeen loppumatkan irti. ;) Ja tiukassa komennuksessa mentiin reippaasti etiäpäin.

Kaikenmaailman kiviä ja kantoja ja vielä purokin ylitettävänä.... ja lunta oli satanut jonkin verran niin eihän siellä nähnyt kunnolla mihin sen jalan laittaa. Oksat raapi naamaa... mut mua pelotti :o , piti äkkiä päästä pois. POIS ALTA RISUT JA MÄNNYN KÄVYT!! Täältä tulen! heh!

Ei täällä uskalla hevosta pitää pimeällä ulkona ja koiratkin pysyy tiukasti hihnassa iltaisin. Sudetkin tulee nykyään hakemaan koirat jo ihan pihasta. Joten ei ne yksin iltaisin ole pihalla ilman valvontaa. En ole kuullut että täällä päin olisi nähty paljoa susia. Jokunen siellä täällä, mutta äkkiäkös niittenkin päässä vimpsahtaa ja ne tulee pihaan...

En uskalla jättää poikaakaan vaunuihin nukkumaan ikkunan alle enään kun hämärtää... hulluksihan täällä villieläinten keskellä tulee... Helsingin Herrat istuu 27 kerroksisessa talossa keskellä betoni-viidakkoa. Ja kehtaavat vielä olla susi/karhu kaatoja vastaan. =( Nössöstä ei meille ole onneksi VIELÄ ollut mitään kummempia ongelmia, kunhan se muistais vain pysyä siellä metsässä!!

On se joskus käynyt tuossa 70metrin päässä mein talosta. Hevosen laitumen alareunassa, mut ei onneksi ole sen jälkeen näkynyt... Ensi kesänä katotaa uudestaan sitä tilannetta kun mein pelloille laitetaan viljaa... saas nähdä tuleeko nälkäinen nalle kylään... ??

Mutta mukavempaan aiheeseen, otin Nasusta ja Ratosta hauskan kuvan, oli aikamoinen vesikeli. Halusin antaa molempien olla ulkona, kunhan varustus on oikea... =) Ettei hepalle tule vilu ja koira ole ihan kurainen... ;)

1045767.jpg