Aamulla herätyskello herätti 4:00. Join kupposen mehua, lähin molempien karvakamujen kanssa ulos pienelle lenkille ja Pumban toin takas sisälle nukkuun. Sit pesasin Nasun tassut ja pikkusen huuhtasin massun alusta ja kauluksen etuosaa. Hyvin lähti edellisen illan kurat ja moskat pois, kun pojat potkivat Nasulle ainakin kolme tuntia palloa. Kun maa oli märkä ja kurainen... tiedätte kyllä minkälainen kuramäärä koiraan voi tarttua... ainakin tuommoseen karvarakkauteen . Huomasin tuossa puunatessa että Nasuun oli tarttunut vähän maalia... voi jee!! ei lähteny pesussa pois.  No, ajattelin et paikan päällä sit alan urakalla hinkkaan mokomaa pois, onneksi se oli valkosta ja kauluksessa.

Kello oli vasta 5 kun pääsimme Nasun kanssa jo lähteen liikkeelle. Romut olinkin jo edellisenä iltana pakannu autoon ja tankissakin oli menovettä, joten suoraan vain auton nokka kohti Harjavaltaa. Jo kahden kilometrin ajomatkan päässä... -EI! Ei, siis EI ollut sitä peltipoliisia mikä viimeksi "ilahdutti" minua vartin ajon jälkeen, vaan näin ketun. Oli muuten tosi iso ja semmone ruskeanharmaa, ei ollenkaan semmonen "piirrettyjen kettu", jotka ovat kauniin punaisia. Mutta pystyt korvat, tuuhea pitkä häntä ja ruipelot jalat ja pitkä ruumis.

Perillä oltiin jo 6:30. Paikalla oli vasta pari työntekijää, menin sisälle ja join kupposet kahvia, tuoretta kahvia. Kylläpäs se maistui hyvälle. Vesi kielellä katoin kun vanhempi naisihminen pyöritteli munkkeja. Njam!

Käytin Nasun taas pienellä lenkillä ja mentiin levitteleen romuja colliekehän tuntumaan. Siinä juostiin Nasun kanssa eestaas, kun kävin vähän väliä kyselemässä et joko on niitä ohjelmalehtisiä tullut. No ei ollut. Seuralaisia odotellessa hinkkasin maalin pois, ihan hyvin lähti. huh!

Sitten jäätiin Nasun kanssa tuumailemaan ja huomasin tutun auton joka kaartoiparkkipaikalle. Odotin vielä että olenkohan ihan oikeassa... sitten sieltä nousi kaksi tuttua immeistä ja kyllä! Arja ja Jouni kera kolmen pojan tulivat paikalle. Juostiin Nasun kanssa vastaan. Oivoi!!! Kyllä oli sitten aivan ratkibailakasta nähä piiitkästä aikaa!!  A&J toivat ensin tavarat ja kasasivat teltan (jonka alle me taas Nasun kanssa päästiin sadetta suojaan, ISO Kiitos!!) ja sitten hakivat omat karvarakkaudet autosta. Sieltä tulikin tällä kertaa Saku The King, Nick ja Redi The DoubleTrouble (heh! molemmat ovat vielä ihan kakaroita ja mitä toinen edellä sitä toinen perässä). Ihania kaikki kolme, ja Nick muisti antaa mulle taas pusuja. Ihana Nikitys!! Sakukin tuli käymään sylissä, jota Nasu ei kyllä ihan suopeasti katsonut, mutta antoi anteeksi (tämän kerran) ja tuli punainen tiikerikin moikkaamaan minua ja vähän Nasuakin.

Siinä tovi turistiin ja odoteltiin tätä pohjoisen vierasta perheensä kanssa! Soitin jo että missäs sitä luuhataan ja siinähän Mira jo olikin. Jos oisin vielä hetken malttanu... jotkut kehuu mua tosi kärsivälliseksi... mistä lienee moinen harhaluulo?? Miralla oli mukana auton täydeltä niin romua kuin karvasia, mutta johonkin mahtui myös Tarmo ja tietenkin ihana hymypoika Little A. Harmi kun Mira unohti ottaa mukaan mulle Suomi-Little A-Suomi sanakirjan... juttua riitti niiiiiiiin paljon että jäi vähän ymmärryksestä nyt nämä keskustelut hieman yksipuoliseksi. Tähän kyytiin oli mahtunut jopa neljä karvasta lasta. EndiPendiläinen, Tara (Nasun ja Sakun äityliini), Dana (kk. unkarinvizla) ja pienen pieni vaavi Auni (kultainenkeskikaljannoutaja).

Mira kuvasi pojat ennen kehän alkua. Niitä kuvia yritän tuonne jutun loppuun pari täräyttää.

Sitten alkoi kehät, ensin oli vuorossa junnuluokassa Nick. Komea pusuttelija Nick sai ensimmäisestä "virallisesta" näyttelystään hienosti ERIn. Tuli kilpailuluokka ja Nick sijoittui 2. Onnea!! Tosi hienoa!! 

Sitten seuraavaksi tuli nuoret ja sitten alkoi avoinluokka ja olikin Nasun vuoro. Nasu heti luokkansa ensimmäisenä. Nasu oli ihan hienosti, mutta tais lihapulla olla liian hyvää kun ei malttanut seisoa kovin pitkää mutisematta "Anna heti lisää, tai syön tuon tuomarin!"  No, vitsi vitsi! Nasu vain vähän vinku, kun halus lihapullaa lisää. Mut muuten seisoi ja käyttäytyi hienosti. Nasu sai EH:n. Mutta ihan tyytyväinen olen tähänkin. 

Nasun arvostelu: Hyvän tyyppinen, keskikokoinen, hyvän muotoinen pää, hyvät silmät, keveät korvat, erinomainen runko, erinomaiset sivuliikkeet, ahdas takaa, kevyt häntä rullautuu liikkeessä, erinomainen turkki ja hyvä väri.

Sitten oli yksi käyttöluokan uros ja sitten tuli Sakun vuoro valioluokassa. Sakun tuloksena ERI2. Onnea!! Hyvä Saku!! 

Sitten pieni tauko meille, oli vuorossa veteraanit ja paras uros kehä. Sitten tuli junnunartut ja viimein Endin vuoro. Endiä kun katsoi kehässä, liikkui niin hienosti ja liikkeissä oli kepeyttä. Endistä tuli mieleen 'toiminnankoira', näin vaikeasti selitettynä. Harmi kun Eninen oli "päättänyt" tiputtaa karvansa ja tuloksena oli H.

Ja niin tuli avoimet nartut, jossa Nasun ja Sakun äitykkä pääsi loistamaan melkein kolmen vuoden näyttely tauon jälkeen. Tara nappasi ERI1!!!! Onnea! Valio ja veteraani luokan jälkeen oli paras narttu kehä, johon Mira ja Endi pääsivät osallistumaan. Ja HipHipHurraaaa!! Sieltä pomppasi Taralle Paras Narttu 1. titteli!! Voi miten hienoa!! Ja siitä sitten ROPpi kehään ja samantien tuomari käveli Miran luokse kättelemään ja ilmoitti Taran olevan tänään kaikkein kaunein pitkäkarvainen collie!! WOU!! JIPII!!!! ONNEA ONNEA!! Hirmusesti onnea!!!! Aivan mahtavaa!! Hienoa kaunis Tara!!  Kannatti ottaa autoon kilometrejä ja värjötellä koleassa sateisessa kelissä. Aivan mahtavaa!!! Tietolähteitteni mukaan tätä on juhlittu kuplajuomalla!! Ja aivan syystäkin!!

Lyhytkarvaisissa collieissa oli sitten A&J:n Redi poika. Voi pirukas sentään ja harmitus päälle! Alkoi narttukehien aikaan jo satamaan vettä ja tuomari laittoi sadetakin päälle, ja tämä vieras muikki oli Redille rapisevine takkeineen liikaa. Redi koki olonsa tuon naikkosen lähellä olonsa epävarmaksi, eikä päästänyt tätä lähelleen (vai oliko syy parfyymissä?? ). Hieno arvostelu muuten, mutta tuloksena EVA. Mutta taas kokemusta rikkaampana ja toivotaan ettei Redille jäänyt mitään hampaankoloon. Ei ainakaan kotona ollut moksiskaan kun Arja "hyppi" kertis päällä... joten syyttäkäämme parfyymiä!

Oli tosi ihanaa nähdä pitkästä aikaa myös Miran porukka!! Ja kiitos tuliaisista! Pytty pääsi kotona hyllyyn muitten joukkoon!  Ja ruuat pojat pistävät kohta poskeensa.

Nyt niihin kuviin! Kuvat Mira Elfving. Kiitos! Pari kuvaa kauniista Nasustani!!

Kavereitten omille sivuille pääsee katsomaan heidän kuviaan!